• Գլխավոր
  • Աշխատակազմ
  • Մասնագիտություններ
  • Ուսանողի անկյուն
  • Տեսադարան
  • Գրադարան
  • Կամավորներ
  • Դիմորդ
  • Յուղի,պանրի և կաթի
    արտադրության տեխնոլոգիա


    Վարդենիսի «Բադեյան» պետական քոլեջի նախնական մասնագիտական«արհեստագործական»կրթության«2710-Յուղի,կաթի,պանրի արտադրության տեխնոլոգիա» մասնագիտությունը պատրաստում է«Ինժիներ տեխնոլոգ» որակավորմամբ մասնագետներ:«Յուղի, կաթի և պանրի արտադրության» մասնագիտությամբ սովորող ուսանողները ստանում են գիտելիքներ`

    • Կաթի ընդունման և վերամշակման տեխնոլոգիա
    • Կաթի վերամշակման սարքավորումներ
    • Տարայավորման, փաթեթավորման սարքավորումներ և հոսքագծեր
    • Պանրի դասակարգումը և տեխնոլոգիաները
    • Կաթի կազմը և հատկությունները
    Սովորողները գործնական աշխատանքները կատարում են Վարդենիսի գ.Ակունքում գտնվող «Էկոկաթ»մասնավոր ձեռնարկությունում:Որտեղ սովորում են օգտվել ժամանակակից սարքավորումներից:Կարողանում են լաբորատոր կաբինետում կաթը ենթարկել անալիզի, որտեղ որոշում են կաթի յուղայնությունը, խտությունը, սպիտակուցների քանակը նաև որոշում են վարակվածությունը:Սովորում են պանրի տեսակները և դրանց տեխնոլոգիան,փաթեթավորումը:Ուսանողները օգտվում են նաև գրադարանից, որտեղ կան նաև համապատասխան գրականություն:
    Քոլեջը ունի նաև համապատասխան լաբորատոր կաբինետ:

    Վարդենիսի«Բադեյան»պետական քոլեջի հասցեն
    Ք. Վարդենիս, Համբարձումյան 5
    Հեռ. 093- 34 -57 -27, Էլ փոստ:vsc@inbox.ru